Περιγραφή & Φωτογραφίες διαδρομής


          Η διαδρομή ξεκινάει έξω από το Λουτράκι στη θέση Χαρβάτι (υψόμετρο 250μ). Μέχρι εκεί θα μεταφερθούμε με λεωφορείο.

      Στην αρχή και για 2 χιλ. η διαδρομή κινείται σε χωματόδρομο κερδίζοντας υψομετρική διαφορά 130μ. Τελειώνοντας ο χωματόδρομος μπαίνουμε σε μονοπάτι (υψόμετρο 380μ.). Το μονοπάτι είναι καθαρό και ευκρινέστατο,  λίγο ανηφορικό στη αρχή, αλλά στη συνέχεια η κλίση γίνεται πιο ομαλή για να φτάσουμε, μετά από 3 χιλ. στη θέση Αμυγδαλιά, σε υψόμετρο 735μ.
    Εδώ είναι και ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας.     Το μονοπάτι τώρα γίνεται πιο ανηφορικό  κερδίζει σε  900μ.υψομετρική διαφορά  150μ. και συνεχίζει για το επόμενο χιλιόμετρο χωρίς κλίση για να βγει με ελαφρά ανηφορική πορεία στο τέλος στη θέση Δρίζα (900μ. υψόμ.). Μέχρι εδώ έχουμε διανύσει 7 χιλ. 120μ. Μπροστά μας  ξεκινάει το τελευταίο ανηφορικό τμήμα της διαδρομής, όπου σε μια απόσταση 1000μ ανεβαίνουμε  130μ  σε υψόμετρο.
Ακολουθούν 1500μ στο ίδιο περίπου υψόμετρο με μικρά ανεβοκατεβάσματα για να φτάσουμε στη θέση « Έλατο Βενιζέλου» (1.040μ). 
    Εδώ μας περιμένει ο δεύτερος σταθμός ανεφοδιασμού.     Έχοντας  διανύσει 9.650μ  αρχίζει το κατηφορικό τμήμα της διαδρομής. Ξεκινάει με μια απότομη κατάβαση 100μ. συνεχίζει για 600μ. χωρίς κλίσεις και  ακολουθούν 200μ. ήπιας ανηφόρας και στη συνέχεια  το μονοπάτι γίνεται κατηφορικό με ήπια κλίση για 1500μ ως την Μονή Απ. Παύλου (860μ).  
    Από τον Απ. Παύλο ως τον Όσιο Πατάπιο έχουμε το πιο επικίνδυνο μέρος της διαδρομή γιατί το μονοπάτι είναι κατηφορικό και και πολλά τμήματά του δεν έχει σταθερά πατήματα. Με προσοχή διανύουμε 1800μ ενώ κατεβαίνουνε στα 520μ. υψόμετρο και στον
 τρίτο σταθμό τροφοδοσίας

 

     Ακολουθούν 2.800 χιλ. σε άσφαλτο και μπαίνουμε πάλι σε μονοπάτι - χωματόδρομο για τα υπόλοιπα 2100μ της διαδρομής για τερματίσουμε στο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου, όπου θα πετύχουμε και καλή τιμή για όσους θέλουν να τελειώσουν χαλαρώνοντας με υδρομασάζ  στην πισίνα του.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ