Κανονισμός

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των κανονισμών.

Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να γνωρίζουν και να αποδέχονται ότι κινούνται σε ορεινό πέτρινο, δύσβατο και μερικές φορές ανώμαλο έδαφος και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Δήλωση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν αθλητές άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ον έτος της ηλικίας τους.
Για την παραλαβή του αριθμού, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα και η ενυπόγραφη κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης που θα διανέμεται στη γραμματεία του αγώνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι κατηγορίες θα είναι 6 (3 για άνδρες και 3 για γυναίκες) και βάσει της ηλικίας, ως εξής :
Ηλικίας 18 -35 ετών 
Ηλικίας 36 -55 ετών   
Ηλικίας 56 - και άνω   

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου (χρώματος  άσπρου και κόκκινου) που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη με το λογότυπο του αγώνα. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραχθείσας διαδρομής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ο κάθε αθλητής/ρια τρέχει με δική του/ης ευθύνη και ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διοργανωτές σε περίπτωση τραυματισμού του/ης, ή προβλήματος υγείας που τυχόν του/ης παρουσιασθεί κατά την διάρκεια του αγώνα,  όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση που υπογράφει και υποβάλλει την ημέρα του αγώνα. Παρόλα αυτά θα υπάρχει Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής που θα καλύπτει τον αγώνα. 

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο θέμα αυτό. Όλες οι συσκευασίες των υγρών ή στερεών σκευασμάτων, που θα καταναλωθούν, κατά μήκος της διαδρομής, θα πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων που θα υπάρχουν στους σταθμούς τροφοδοσίας και σε απόσταση 20 μέτρων μετά από αυτούς ή στον τερματισμό.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ


Στους  σταθμούς ανεφοδιασμού θα υπάρχουν ότι ένας αθλητής θα μπορεί να χρειασθεί όπως νερό, ισοτονικά, gel κλπ, ενώ θα δοθεί σε κάθε αθλητή που θα αγωνιστεί  και θα περάσει τη γραμμή του τερματισμού δίπλωμα, μετάλλιο και μπλουζάκι.

Επίσης θα υπάρχει ειδική τιμή για  όσους αθλητές θέλουν να χαλαρώσουν με υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ κλπ στο υδροθεραπευτήριο.

Ακόμη κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα ανακοινωθούν και μειωμένες τιμές για ξενοδοχεία και εστιατόρια.


ΚΟΣΤΟΣ

Η οικονομική επιβάρυνση που μπορεί να έχει ο αθλητής είναι 10 ευρώ